Слово «Шале» (chalet)  в перекладі із французької мови означає «шаль», «тепло», «швейцарський домик в горах», «дім пастуха». Цей стиль зародився в старовинній провінції Савойє, на південному сході Франції, ввібравши в себе багату історію альпійських гір й унікальних місцевих традицій.

Тому й не дивно, що такі спеціальні будинки із грубого бруса зводилися в Альпах, виключно з метою пережити погану погоду в горах. І будувалися вони із матеріалів легкодоступних, котрих було доволі у лісі: каміння й дерево.

Простота і захист, функціонування і екологічні матеріали – ось і вся майстерність стилю шале. Згодом такі будиночки появляються на територіях заможних людей, котрі закохувалися у простоту та їхнє «сільське» походження. Адже дизайн альпійського шале вміщає в себе: використання екологічно чистих матеріалів, відчуття єдності із природою, затишну й теплу атмосферу, продуманість всіх дрібниць декору.

Будинки в стилі шале – це справжнісінькі роботяги, котрі чесно стоять століттями, охороняючи спокій своїх господарів, захищаючи від непогоди та створюючи затишок. Дивовижні, добротні, колоритні будинки затамовують подих, захоплюють зір та зароджують бажання перетворити їх у свою власність.

Сучасні будинки в цьому стилі поєднують і цеглу, і дерево, і камінь. Дах найкраще покривати черепицею з елементами деревини. Він захищає дім не тільки від атмосферних опадів, але й під шубою снігу зігріває його. Під ним можна сховатися від проливних дощів та рясних снігопадів, стояти та любуватися пейзажами навіть у найгіршу погоду.

Такі будинки обирають сім’ї, котрі вміють цінувати тепло та затишок, красу та комфорт. Серед гір та лісів, полів та лугів, рік та озер проекти домів в стилі шале будуть приносити свою красу та неперевершеність.

Відчути запах лісу, торкнутися шершавого каменю, замилуватися величчю брусів та дерев’яних балок – під силу кожному. І ми можемо втілити у життя всі Ваші побажання. Дерев’яний будинок у стилі шале чекає саме на Вас!!! Наша будівельна компанія ZesolomonBud втілити ваші мрії про затишний будинок у життя!

 Фото, ілюстративне:Michael Stübi із сайту Pixabay

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *